راهکارهای مجازی سازی

تعریف

در دنیای کامپیوتر , مجازی سازی عبارت است از ایجاد یک یا چند سیستم به صورت مجازی بر روی یک یا چند میزبان فیزیکی. به سرور میزبان , هاست (Host) و به سیستم هایی که به صورت مجازی روی سرور قرار دارند, میهمان (Guest) گفته می شود. به عنوان مثال یک سرور فیزیکی با منابع سخت افزاری 32 گیگ رم , 4 ترابایت هارد و 2 پردازنده هشت هسته ای را در نظر بگیرید , روی این سرور می توان 4 سیستم مجازی با منابع مجازی 4گیگ رم , 1ترابایت هارد و 1 پردازنده 4هسته ای را میزبانی نمود.

virtualization1

تاریخچه

پیشینه مجازی (Virtualization) به دهه 1960 برمی گردد و کمپانی هایی همچون General Electric (EC) , Bell Labs و International Business Machines (IBM) در این زمینه پیش قدم بوده اند. در اوایل دهه 1960 , IBM نسخه های مختلفی از سیستمها را ارئه می کرد که هر نسخه به صورت قابل ملاحظه ای از ورژنهای قبلی متفاوت بود. برای مشتریان بسیار سخت بود که به صورت همزمان , نسخه های قدیمی و جدید را در حالت اجرا نگه دارند از طرفی کامپیوتر ها , فقط یک سرویس را در هر زمان می توانستند اجرا کنند . بروز مشکلات ازاین دست , IBM را به کار روی پروژه S/360 واداشت که یک سیستم تک کاربره با قابلیت اجرای همزمان چندین سرویس همزمان بود.

14429582983132

 

انواع

    • مجازی سازی دسکتاپ (Desktop Virtualization) : این نوع مجازی سازی , به کاربران اجازه می دهد که صفحه دسکتاپ و تنظیمات شخصی خود را که روی سیستم عامل راه دور ذخیره شده است , به صورت مجازی روی کامپیوتر خود داشته باشند.
    • مجازی سازی فایل اجرائی (Application Virtualization): دسترسی به برنامه اجرائی نصب شده روی سرور راه دور را به گونه ای فراهم می کند که از دید کاربر این برنامه اجرائی رو سیستم خود او نصب شده است.
    • مجازی سازی کاربر (User Virtualization): بسیار شبیه مجازی سازی دسکتاپ است با این تفاوت که تنظیمات دقیقتری برای کاربر و جود دارد و کاربر می تواند از روی دستگاههای مختلف از جمله تبلت , لپ تاپ , گوشی هوشمند و … به تنظیمات خود دسترسی داشته باشد .
    • مجازی سازی فضای ذخیره سازی (Storage Virtualization): می توان فضای ذخیره سازی فیزیکی را به شکلی گروه بندی کرد که هر گروه به صورت یک فضای ذخیره سازی مجزا عمل کند. به این عمل مجازی سازی فضای ذخیره سازی یا Storage Virtualization گفته می شود.
    • مجازی سازی سخت افزار (Hardware Virtualization): در این نوع مجازی سازی , پردازشهای مختلف (سیستم عامل ها) به گونه ای از منابع سخت افزاری استفاده می کنند که از دید سخت افزار , تنها یک سیستم عامل در حال استفاده از منابع است.در این حالت سیستمی مورد نیاز است که بتواند ماشین های مجازی را مدیریت نماید. به این سیستم مدیریت ماشین های مجازی (Virtual Machin Manager) , هایپر وایزور (Hypervisor) گفته می شود.Hypervisor های متعددی در دو نسخه سرور و کلاینت توسط کمپانی های مختلف ارائه شده اند از جمله Virtual Box , Virtual PC , WMWare Workstation و … برای کلاینت و Hyper-V , ESXi , XenServer و … برای سرور.

TRANSFORMA-TUS-PROBLEMAS-EN-4

مزایا ی مجازی سازی

مجازی سازی در دنیای کامپیوتر مزایای بسیار ی دارد که در ذیل به برخی از آنها شاره می کنیم:

    •  کاهش هزینه ها: استفاده بهینه از منابع و امکانات فیزیکی و کاهش مصرف انرژی باعث کاهش قابل توجه هزینه ها خواهد شد.
    •  خودکار سازی وظایف سرور ها (Automation): مجازی سازی بستر مناسبی برای مدیریت دقیقتر و خودکار سازی فعالیت های ماشینهای مجازی , فراهم می نماید.
    •  کاهش زمان پاسخگوئی (Responsiveness): این که چند سیستم عامل , روی یک بستر فیزیکی قرار داشته باشند , سرعت ارتباط بین آنها را افزایش می دهد و در نتیجه زمان پاسخگوی سرورها بهبود خواهد یافت.
    • قابلیت جداسازی سرویسها (Decoupling): تکنولوژی مجازی سازی این امکان را به مدیر شبکه میدهد که برای سرویسهای خاص , سیستم عامل مجزا در نظر بگیرد و سرویسها را به صورت مجزا اجرا نماید تا مشکلات احتمالی ناشی از ناسازگاری سرویسها کاهش یافته و رفع اشکال از سرویسها راحت تر انجام شود.
    • افزایش انعطاف پذیری (Flexibility): شبیه سازی آسان محیط و شرایط برای شبکه های بزرگ این امکان را فراهم می کند قبل از ایجاد تغییرات اساسی در ساختار شبکه , پروژه را در محیط مجازی پیاده سازی نموده و نتایج را بررسی نمایند.
    • افزایش چابکی (Agility) : ماشین های مجازی براحتی قابل جابجایی و تکثیر هستند.
    • تقسیم بار روی سرورها (Workload Balancing): براحتی می توان با استفاده از سیستم های گزارش گیری , حجم کار سرورها را بررسی نمود و در صورت نیاز این حجم کاری را روی سرورهای مختلف تقسیم نمود.
    • ساده شدن مدیریت سیستم ها(Simplification): محیط IT مجازی همچنان همان محیط IT است اما بسیاری از فعالیتهای فیزیکی از جمله تغییر منابع سخت افزاری, جابجائی سرورها و غیره به فعالیتهای مجازی تبدیل شده که به مراتب ساده تر است.
    •  استفاده بهینه از فضا(Space Utilization): استفاده بهینه از فضای دیتاسنترها یکی از دغدغه های مدیران IT است که این امر با کاهش تعداد سرورها و تجهیزات فیزیکی و جایگزین نمودن سرورها و تجهیزات مجازی محقق می شود.
    • افزایش پایداری(Sustainability): سیستمهای مجازی فضای کمتری اشغال میکنند , مانیتورینگ و مدیریت آنها ساده تر است و انرژی کمتری مصرف میکنند بنا برین نسبت به سیستمهای فیزیکی پایدارترند.
    • کاهش مصرف انرژی (Reducing Energy Consumption): کاهش منابع سخت افزاری و سیستمهای خنک کننده و تجهیزات مربوطه باعث کاهش قابل توجه مصرف انرژی در ساختارهای مجازی می گردد.

معایب مجازی سازی

همانند هر تکنولوژی دیگر , مجازی سازی نیز مشکلاتی به همراه دارد از جمله:

    • افزایش ریسک سخت افزاری
    • نیاز به تخصص و مهارت بیشتر

در حال حاضر تیم فنی جویا قادر به ارائه کلیه خدمات مربوط به مجازی سازی شبکه شامل ارائه طرح فنی، مجازی سازی سرورها، راه اندازی و تنظیمات کامل vCenter، راه اندازی VDI و…… ارائه و خدمات مربوط به کلیه بسترهای مجازی سازی می باشد.

مجازی سازی سرور با محصول Citrix XenServer

XenServer کار انتقال داده ها به صورت آنلاین و متمرکز سازی مدیریت سرورها را بدون هیچ گونه هزینه ای انجام می دهد. XenServer یک راهکار مجازی سازی قدرتمند و باز است که اساسا به منظور کاهش هزینه های دیتا سنتر با تبدیل محیط پیچیده و استاتیک به محیط پویاتر می باشد.

مجازی سازی سرور با محصول Microsoft Hyper-V

 Microsoft Hyper-V فناوری مجازی سازی شرکت ماکروسافت است که بر اساس آن با تعریف ماشین های مجازی این امکان فراهم می شود تا سیستم عامل های مختلف به طور همزمان بر روی یک رایانه اجرا شوند. این فناوری که Hypervisor نامیده می شود حاوی تکنولوژی مجازی سازی برای نسخه سرور است و بروز رسانی عمده ای در ویندوز سرور ماکروسافت محسوب می گردد. این مجازی ساز کاملا مناسب مجازی سازی ویندوز سرورهای ماکروسافت می باشد.

مجازی سازی سرور با محصول VMware Vsphere

فناوری مجازی سازی شرکت VMware است .یکی از بزرگترین مشکلاتی که مدیران فناوری اطلاعات با آن روبرو هستند، تعداد بیش از اندازه سخت افزارهای سرویس دهنده تک کاره است. مهمترین علت برای افزایش تعداد چنین سخت افزاهایی ناسازگاری برنامه های کاربردی است که بر روی سرورهای مختلف اجرا می شوند که در این نتیجه آن مدیران سیستم ترجیح می دهند که برنامه های کاربردی را بر روی سرورهای مجزا اجرا کنند. تکنولوژی مجازی ساز VMware ESxi می تواند در جداسازی سرورهای مختلف که برنامه های مختلفی را سرویس دهی می کنند، کمک فراوانی بنماید.

  دلایل کلیدی که تیم فنی جویا را نسبت به سایر رقبا در زمینه خدمات مجازی سازی متمایز ساخته است :

    • بازدید و مشاوره در خصوص بستر های پیاده سازی مجازی سازی
    • استفاده از به روز ترین بسترهای مجازی سازی
    • ​استفاده از مرغوبترین تجهیزات شبکه در پروژه ها
    • ​تضمین کیفیت پروژه های مجازی سازی
    • ​اجرای پروژه ها با منطقی ترین هزینه
    • ​ارائه بهترین راه حل برای نیاز حال و آینده شبکه
    • تحویل تمامی اسناد در اتمام پروژه برای اعمال تغییرات احتمالی در آینده
    • تجربه تیم اجرایی با دقت بالا در ارائه بهترین کیفیت، رساندن زمان اجرای پروژه ها را به حداقل

 بعضی از سوابق اجرایی مانند مرکز حوزه خدمات حوزه علمیه قم ، شرکت توسعه ومهندسی نفت ، شرکت هواپیمایی آسمان را می توان نام برد.

14429582961858